Besloten ledengedeelte site

Uw website heeft een publiek deel. Dat is voor iedereen toegankelijk. U kunt één of meer extra gebieden in de website maken die alleen toegankelijk zijn voor mensen die eerst ingelogd hebben op de website.
Die besloten delen van de website kunnen in principe dezelfde functies bevatten als de publieke delen. Behalve teksten, foto's en afbeeldingen zijn dus ook video's, discussieforums, document-verzamelingen, enquêtes mogelijk.

U kunt zo diepergaande informatie beschikbaar maken voor mensen die bij u een streepje voor hebben: voor uw leden.

Aanmelden

Mensen die belangstelling hebben voor uw vereniging kunnen zichzelf op de website aanmelden als lid.
Daarvoor moeten ze eenmalig een aanmeldings-formulier invullen. Dat aanmeldingsformulier staat gewoon op de website.
Nadat het formulier is ingestuurd, ontvangt u een e-mail met de ingevulde gegevens, en als dat zo is ingesteld gegevens over de overgemaakte contributie-betaling. Vervolgens kunt u de aanmelding al of niet goed keuren.
Wanneer u de aanmelding afwijst, dan kunt u een motivatie geven voor de afwijzing, en wordt automatisch een e-mail met de afwijzing naar de aanvrager gestuurd.
Bij een goedkeuring krijgt de aanvrager een e-mail met de goedkeuring en meer informatie over het inloggen op de website. Daarmee heeft de goedgekeurde aanvrager onmiddellijk toegang tot de besloten delen van de website.

Inloggen


Login voor leden

Inloggen gaat met het invullen van een persoonlijke gebruikersnaam en een wachtwoord. Beide moet de aanvrager zelf uitkiezen.
Wanneer iemand zijn of haar inloggegevens kwijt is, dan kan via een automatisch programma een nieuwe gebruikersnaam worden aangemaakt en/of een nieuw wachtwoord. Daarbij is uw tussenkomst op geen enkel moment nodig.

Besloten toegang: er is veel mogelijk

Mogelijke groepenHet is mogelijk om verschillende gebruikersgroepen aan te maken. Per groep kunt u instellen welke delen van de website zichtbaar zijn. Ook kunt u instellen wat de beheers-rechten zijn voor een groep: alleen lezen en bekijken, of ook bewerken van inhoud van de website. Het is gebruikelijk om naast het publiek deel van de website een apart ledengedeelte te maken. Hier kunt u bijvoorbeeld huishoudelijke zaken van de verenging in weergeven. Documenten als jaarstukken bijvoorbeeld. Ook vinden verenigingen een eigen gedeelte dat alleen toegankelijk is voor bestuursleden is wel handig.
Daarnaast is het mogelijk om in te stellen wie de mogelijkheid heeft om in het overzicht van evenementen een evenement toe te voegen of te wijzigen. Hetzelfde geldt voor het toevoegen en bijhouden van nieuwsartikelen. U kunt zo meerdere 'redacteurs' van de website actief laten zijn.