Forum

Binnen een website forum wisselen bezoekers van de website opvattingen, ideeën en ervaringen uit. Ze doen dit door het intikken en insturen van een vraag of een reactie op een al gestelde vraag van iemand anders. Vragen en antwoorden worden dan in een opeenvolgende rij gezet en zo kan dan een heen-en-weer discussie ontstaan.

Soms is die uitwisseling een kwestie van smaak of personlijke opvattingen, en dan kunnen discussies hoog oplopen en ook lang doorgaan.
Soms gaat het meer om het vinden van een oplossing bij een voorgelegd probleem, en is het probleem eenmaal opgelost dan is de discussie 'klaar'.

Voor beide soorten onderwerp kunnen wij een forum inbouwen in uw website.
Deze forum-componenten kunnen beide zo worden ingesteld dat alleen ingelogde leden van uw vereniging toegang hebben tot de discussies. Belangrijk is dat nieuwe berichten in een forum ook gevolgd kunnen worden door moderatoren. Wij kunnen het zo instellen dat één of enkele vrijwilligers van elk bericht een afschrift in hun e-mail krijgen. Dat maakt het mogelijk om zonder veel omslag een oogje te houden op discussies, en daar zo nodig ook op te reageren.
De forum componenten die wij gebruiken zijn beide geheel op maat in te stellen: wie heeft er toegang, wie beheren lopende discussies, welke hoofd-onderwerpen zijn aan de orde.

De forum component die voor open discussies het meest geschikt is, is Kunena.
Voor een forum waarbij het meer gaat om technische antwoorden bij technische vragen gebruiken wij de EasyDiscuss component.