Online nieuwsbrief (mailinglijst)

Wanneer u e-mail heeft dan krijgt u vrijwel zeker ook online nieuwsbrieven in uw mail. Soms is zo'n nieuwsbrief gewenst, soms niet. De layout wil nog weleens slecht zijn, of zelfs onleesbaar wanneer u niet toestaat om foto's en andere afbeeldingen te laten zien als onderdeel van de nieuwsbrief.
Nieuwsbrieven moeten aan veel eisen voldoen tegenwoordig. Privacy van de ontvanger staat daarbij voorop. Er moet een knop zijn waarmee de ontvanger onmiddellijk de verzending kan beëindigen.
De opmaak van een nieuwsbrief stelt bijzondere eisen. De nieuwsbrief moet op allerlei formaten en via allerlei apparaten goed leesbaar zijn. Het maken van een betrouwbare en robuust leesbare opmaak is dan ook en vak apart geworden.

Wij gebruiken twee software pakketten voor nieuwsbrieven. Voor organisaties die voor een grotere gebruikersgroep uitgebreide nieuwsbrieven willen versturen gebruiken we Mailchimp. Daarbij besteden organisaties het maken en verzenden van nieuwsbrieven nog weleens in zijn geheel uit. Dan stuurt u ons uw teksten en verzorgen wij 'de rest'.
Voor meer informele en onder-elkaar nieuwsbrieven installeren wij TinyLetter als nieuwsbriefsoftware. Verwacht hierbij geen toeters en bellen qua opmaak. Verwacht wel een uiterst goed leesbare tekst met verrassende extra's. 
Juist de eenvoud van deze nieuwsbrief software maakt het u mogelijk om zaken zelf af te handelen. U kunt met een korte instructie dan gerust zelf aan de slag om nieuwsbrieven te schrijven. Versturen is een kwestie van op de knop drukken.

Voor beide software pakketten geldt dat op de website een inschrijf-mogelijkheid is voor uw leden of websitebezoekers om zich in te schrijven op uw nieuwsbrief. Deze inschrijvingen linken wij door met het geïnstalleerde en op maat gemaakte Mailchimp of TinyLetter pakket.