Website techniek

Joomla is een software-pakket om websites te maken en te managen. Joomla wordt wereldwijd gebruikt door overheden, bedrijven en non-profit organisaties. Joomla bevat krachtig gereedschap voor professionele website-ontwikkelaars. Mensen die de inhoud van met Joomla gebouwde website bijhouden zijn enthousist over het gemak waarmee dat gaat.

Met Joomla als basis kunnen websites gebouwd worden, intranet-sites en heel specifieke webtoepassingen als webwinkels, bibliotheken, gallerieën, etc.
De moderne programmacode van Joomla maakt het makelijk voor  organisaties om de snelle innovaties op internet bij te houden. Dat geldt voor design, inhoud en aansprekende interactieve en sociale mogelijkheden.
Op basis van Jomla gebouwde sites zijn flexibel en makkelijk op maat te brengen. Joomla sites zijn gefundeerd op een aantal basisvoorzieningen zoals automatische monitoring en veiligheids-backups, geheugen-caches, meertaligheid, en uitgebreide mogelijkheden voor het instellen van beheers-rechten.

Joomla bestaat sinds 2005 en wordt gezamenlijk onderhouden en verder ontwikkeld door duizenden medewerkers.
Joomla ontwikkelaars werken bij commerciële bedrijven, of zijn als zelfstandige in de ict branche werkzaam. Deze grote groep ontwikkelaars werkt letterlijk wereldwijd. De onderlinge afstemming en communicatie vindt plaats binnen de (non-profit) Joomla organisatie.

Joomla is dus meer dan alleen software: het is ook een internationale gemeenschap van experts die de basis is onder de software.